nederland

Kopstuk Satudarah aangehouden op luchthaven

Door ANP - 29 juni 2016

ETTEN-LEUR (ANP) – De politie heeft dinsdagmiddag een kopstuk van de motorclub Satudarah aangehouden op het vliegveld in Eindhoven op verdenking van witwassen. De 51-jarige man uit Etten-Leur, wiens 34-jarige echtgenote eveneens werd gearresteerd, is volgens de politie prominent lid van de motorclub. Het echtpaar kwam terug van een vakantie.

De aanhoudingen zijn het gevolg van onderzoek naar verdachte geldtransacties door de Financial Intelligence Unit Nederland van de politie. Uit naspeuringen in samenwerking met de Belastingdienst bleek dat het tweetal op papier nauwelijks inkomsten had, maar er een luxe levensstijl op nahield.

Na de arrestatie werd de woning van het echtpaar in Etten-Leur doorzocht. Onder leiding van de rechter-commissaris werden bij die huiszoeking nieuwe gsm’s, enkele tientallen xtc-pillen, een paar duizend euro in contanten en twee dure auto’s in beslag genomen.