nederland

Licht blijft voorlopig uit in deel Amsterdam

Door ANP - 21 juni 2016

DIEMEN (ANP) – Zo’n 25.000 huishoudens en bedrijven in Amsterdam-Zuidoost en Diemen zullen mogelijk nog enkele uren in het donker zitten. De stroom viel er dinsdagavond uit door een storing in een schakelstation. Daar kwam ineens rook uit.

Monteurs van netbeheerder Liander kunnen het probleem in het belangrijke verdeelpunt nog niet verhelpen, omdat de brandweer er nog bezig is. ,,Het moet eerst helemaal veilig zijn voordat onze mensen naar binnen kunnen”, legde een woordvoerder van Liander uit.

De netbeheerder sprak eerder de verwachting uit dat de storing rond 01:00 uur zou zijn opgelost. ,,Maar dat wordt heel lastig”, zei de woordvoerder rond 00:30 uur. ,,Dit kan nog wel enkele uren gaan duren.”

Door de storing kwamen her en der mensen vast te zitten in liften. Leden van de bestuurscommissie Amsterdam-Zuidoost konden voor een keer vroeg naar huis; ze schorsten hun vergadering halverwege omdat het licht uit was gegaan.