nederland

Maandag weer code geel vanwege stevig onweer

Door ANP - 13 juni 2016

DE BILT (ANP) – Voor het oostelijke deel van Nederland heeft het KNMI maandag code geel ingesteld, een waarschuwing voor gevaarlijk weer. In Noord-Brabant is er maandagochtend kans op een onweersbui, mogelijk met hagel. In de middag kunnen vooral in het oosten plaatselijk stevige onweersbuien ontstaan met kans op hagel, meldt het weerinstituut.

In de loop van de avond verdwijnen de buien weer.

Vorige week gaf het KNMI bijna elke dag code geel af, steeds voor andere delen van het land.

Code geel houdt in ‘wees alert, er is kans op gevaarlijk weer’. Code oranje, die vorige week in Limburg van kracht was, betekent ‘grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel en veel overlast’.