nederland

Machinist bij Nijverdal was onder invloed

Door ANP - 29 juni 2016

NIJVERDAL (ANP) – Het incident met een trein in mei in de Salland-Twentetunnel bij Nijverdal was het gevolg van beneveling van de machinist. De Nederlandse Spoorwegen zeiden eerst dat het een technische storing betrof, maar een woordvoerster erkende woensdag na berichtgeving van dagblad Tubantia dat de bestuurder het zerotolerancebeleid van de NS over alcohol en drugs heeft geschonden.

Bronnen bij de NS zeiden tegen Tubantia dat de machinist cocaïne had gebruikt, maar de NS wil omwille van de privacy niet in detail treden.

De machinist, die op staande voet is ontslagen, werd op 5 mei onwel, waardoor de veiligheidssystemen op het spoor automatisch in werking traden. Het plotseling stilzetten van de volle trein in de spoortunnel bij Nijverdal om half zeven ’s avonds op Bevrijdingsdag leidde tot paniek onder reizigers en de hulpdiensten rukten massaal uit.