nederland

Miljoenenschade door extreem grote hagel

24 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – In de brede lijn Helmond-Venray-Venlo is donderdagavond voor vele miljoenen euro’s schade aangericht door hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. Dat heeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars vrijdag gezegd.

,,Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee. Volgens sommigen leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto’s zijn veranderd in poffertjespannen en veel daken en dakramen zijn gesneuveld”, aldus de woordvoerder.

Hij kan nog geen precies schadebedrag noemen, maar ,,we gaan ervan uit dat het om vele miljoenen gaat”. De hagel viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.