nederland

Neergeschoten man Leiden was eerder doelwit

Door ANP - 15 juni 2016

LEIDEN (ANP) – De 50-jarige man uit Leiden die dinsdagavond zwaargewond raakte toen hij werd neergeschoten, was eerder doelwit van een moordaanslag. Dat laat de politie weten. Hij overleefde 11 november vorig jaar een liquidatiepoging in een Amsterdams kantoorpand in de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Hij is directeur van het daar gevestigde bouwbedrijf.

In hetzelfde pand werd in oktober de 37-jarige Turkse oud-advocaat Haydar Zengin doodgeschoten. Hij was geen bekende van de politie.

Het onderzoek naar de aanslag in Leiden is nog in volle gang, zegt een politiewoordvoerder. De politie heeft het idee dat er nog getuigen zijn die mogelijke cruciale informatie hebben, maar die nog niet met de politie hebben gesproken. Ze probeert alsnog met hen in contact te komen.