nederland

Nieuwe klus voor oud-Journaal-baas Laroes

Door ANP - 22 juni 2016

HILVERSUM (ANP) – Hans Laroes wordt per 1 juli de nieuwe interim-hoofdredacteur Journalistiek van de KRO-NCRV. Hoe lang hij die functie gaat vervullen is nog niet bekend. Laroes is aangezocht als tijdelijke hoofdredacteur, aangezien een wervingsprocedure voor de functie geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd, aldus een woordvoerster van de omroep woensdag.

Laroes gaat leiding geven aan de afdeling waar programma’s gemaakt worden als De Ochtend, De Monitor, Jinek, Brandpunt, Reporter, Reporter Radio, KRO-NCRV 2Doc en De Taalstaat.

Voorheen was Laroes (60) hoofdredacteur bij het NOS Journaal en hoofdredacteur bij het NOS nieuws. Ook was hij tot november 2015 voorzitter van de Raad van Journalistiek. Daar stapte hij op na een conflict met de hoofdredactie van het AD. Sinds 2012 heeft Laroes zijn eigen media-adviesbedrijf.