nederland

Nu al ruim miljoen voor vluchtelingen

Door ANP - 18 juni 2016

ROTTERDAM (ANP) – De zogeheten Nacht van de Vluchteling heeft zaterdag aan het eind van de middag, nog voordat ‘ie gelopen wordt, al over een miljoen euro opgeleverd. De teller staat rond 19.00 uur op 1.001.681. Het geld is voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Volgens een woordvoerder van de organisatie kan het bedrag nog verder oplopen.

Tijdens de sponsorloop lopen dit jaar een recordaantal van 2800 mensen mee. De inschrijving was al een week voor de start van het evenement vol. Dit jaar heeft het evenement een tweede versie. Behalve van Rotterdam naar Den Haag wordt dit jaar ook van Nijmegen naar Arnhem gelopen. De deelnemers gaan stipt middernacht op weg. In het holst van de nacht lopen ze naar de finish, 40 kilometer verderop. Naast de twee edities van 40 kilometer is er dit jaar ook een avondloop van 10 kilometer georganiseerd.

Vorig jaar liepen 1700 deelnemers 620.000 euro bij elkaar voor noodhulp aan Syrische vluchtelingen in Libanon. De loop wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling.