nederland

Oppositie hamert op miljoenen voor veiligheid

Door ANP - 15 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De oppositie van links tot rechts hamert woensdag in de Tweede Kamer op extra geld voor veiligheid. In een fel debat moet de VVD van minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) het ontgelden.

Er zouden nog altijd grote gaten zitten in de begrotingen van de politie, rechtspraak, Openbaar Ministerie het Nederlandse Forensisch Instituut. De oppositiepartijen vinden dat de VVD net doet alsof dit niet zo is.

De oppositie steunde in november vorig jaar de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie onder voorwaarde dat Van der Steur in het voorjaar extra geld zou regelen voor politie, OM en rechtspraak. Volgens de oppositie heeft de minister hier niet aan voldaan en wil 150 tot 200 miljoen extra voor veiligheid.

De aanpak van zware criminaliteit en mensenhandel blijft liggen terwijl er personeel weg moet bij de politie, het OM en de rechtspraak, vatte Gert-Jan Segers (ChristenUnie) de kritiek samen.