nederland

Politie lost schot bij bank Doetinchem

Door ANP - 27 juni 2016

DOETINCHEM (ANP) – De politie heeft maandagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij een bank in Doetinchem om een 34-jarige man uit die plaats te kunnen overmeesteren. Hij probeerde ramen te vernielen van een bank aan de Terborgseweg in zijn woonplaats.

De man wilde rond 11.00 uur met stenen de ruiten van de gesloten bank ingooien. Een groot aantal ruiten raakte beschadigd en volgens de politie was het voor de aanwezige bankmedewerkers een beangstigende ervaring. De gealarmeerde politie trof de man met een mes in zijn hand aan.

Hij weigerde zijn mes te laten vallen en rende weg. Op de parkeerplaats van het nabijgelegen gemeentehuis is pepperspray gebruikt, maar ook dat hielp niet om de man het mes te laten vallen. Daarop loste de politie een waarschuwingsschot. De verdachte rende andermaal weg, maar pas nadat hij het mes had losgelaten kon hij worden aangehouden. De crisisdienst is opgeroepen om de geestelijke toestand van de man te beoordelen.