nederland

Politieagenten gewond door explosie in huis

Door ANP - 23 juni 2016

NOORDSCHESCHUT (ANP) – Een verwarde man heeft zichzelf donderdagavond om het leven gebracht in zijn woning in de Drentse plaats Noordscheschut, meldt de politie. In het huis was een explosie nadat een arrestatieteam de woning van de man was binnengevallen.

Aanvankelijk dacht de politie dat leden van het arrestatieteam bij de ontploffing gewond waren geraakt, maar dat bleek later niet het geval te zijn.

De politie ging even na 17.00 uur naar het huis aan de Meester Kosterweg in de Drentse plaats, omdat de bewoner dreigde met brandstichting. Aangrenzende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De politie probeerde met hem in contact te komen en hem uit het huis te praten. Omdat dat niet lukte viel de politie zijn huis binnen, waarna de ontploffing plaatsvond.

De brandweer doet nog metingen om te zien of de bewoners van de omliggende huizen naar hun woningen kunnen terugkeren.