nederland

Politieagenten gewond door explosie in huis

Door ANP - 23 juni 2016

NOORDSCHESCHUT (ANP) – Leden van een arrestatieteam zijn donderdagavond gewond geraakt toen ze waren binnengevallen in het huis van een verwarde man in Noordscheschut. In het huis is iets geëxplodeerd, het is niet bekend wat. Mogelijk zijn ook andere mensen gewond geraakt. Hoe ernstig de verwondingen zijn, weet een politiewoordvoerster nog niet. Of de verwarde man zelf tot de gewonden behoort, is ook niet bekend.

Even na 17.00 uur ging de politie naar het huis van de man aan de Meester Kosterweg in de Drentse plaats, omdat hij dreigde met brandstichting in zijn huis. Aangrenzende woningen werden uit voorzorg ontruimd. De politie probeerde met hem in contact te komen en hem uit het huis te krijgen. Omdat dat niet lukte viel de politie zijn huis binnen, waarna de ontploffing plaatsvond.