nederland

PvdA wil niks weten van lagere winstbelasting

Door ANP - 15 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Regeringspartij PvdA wil niets weten van verlaging van de vennootschapsbelasting. ,,Ga niet aan die wedstrijd meedoen”, zei PvdA’er Henk Nijboer woensdag in een debat met staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën. De VVD denkt er anders over.

Wiebes vindt dat er moet worden nagedacht over de hoogte van het tarief van de vennootschapsbelasting (vpb) om Nederland aantrekkelijk te houden voor het bedrijfsleven. Hij wil hierover met Prinsjesdag met een brief komen. Dan presenteert het kabinet de begroting voor volgend jaar.

De Europese Commissie wil belastingontwijking van bedrijven harder aanpakken. De VVD heeft daarbij wel een voorwaarde. ,,Eventuele belastingopbrengsten van de maatregel moeten weer teruggesluisd worden naar het bedrijfsleven, liefst met een lager vpb-tarief”, aldus Mark Harbers.