nederland

Recordaantal bezoekers Luchtmachtdagen

Door ANP - 11 juni 2016

LEEUWARDEN (ANP) – De Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Leeuwarden hebben een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens woordvoerder overste Sidney Plankman kwamen in totaal 280.000 mensen af op de vliegshows, het leeuwendeel op zaterdag. De vorige editie van de Luchtmachtdagen, in 2014 op vliegbasis Gilze-Rijen, trok 245.000 bezoekers.

Grootste publiekstrekker in Leeuwarden waren de twee F35’s, beter bekend als JSF. De nieuwe gevechtsvliegtuigen, die een paar weken in Nederland zijn, lieten beide dagen zien wat ze in huis hebben.

Behalve spectaculaire vliegshows van militaire vliegtuigen en aerobatics-teams als de Red Arrows uit Groot-Brittannië, waren er ook veel toestellen op de grond te bekijken en waren er diverse activiteiten voor jong en oud.

De enorme belangstelling leidde op beide dagen tot aanzienlijke files op de wegen rondom Leeuwarden.