nederland

Ruim kwart miljoen muziekfans op Parkpop

Door ANP - 26 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Op Parkpop in het Haagse Zuiderpark zijn zondag 278.000 bezoekers afgekomen. Dat meldde de organisatie. ,,We hadden prachtweer met een strakblauwe lucht.” Op de podia stonden onder meer Jett Rebel, K’s Choice en Typhoon. Vorig jaar trok Nederlands grootste gratis popfestival minder bezoekers, zo’n 225.000.

Parkpop duurt nog tot een uur of tien met Billy Ocean als afsluitende act.

Met optredens van onder meer Wet Wet Wet, Slade en Anastacia was het Zuiderpark zaterdag al het toneel van Night at the Park, waarvoor wél een kaartje moest worden gekocht. Zo’n 30.000 mensen deden dat. Bij de opbouw had de organisatie eerder in de week nog veel last van het slechte weer. Een deel van het grote grasveld stond toen blank.

Down The Rabbit Hole

Het muziekfestival Down The Rabbit Hole in Beuningen bij Nijmegen trok dit weekend 20.000 bezoekers en was daarmee uitverkocht. Er waren optredens van onder meer Kovacs, PJ Harvey, The National en een verrassingsconcert van de Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve.

Ook hier moest de organisatie nogal wat maatregelen nemen door de wateroverlast. Zo zijn parkeerplaatsen verplaatst en moesten bezoekers met pendelbussen naar het festivalterrein. ,,De mindset van het publiek was prima: een beetje modderig, een beetje afzien, maar we maken er een mooi feest van”, aldus de organisatie. Het festival duurt nog tot zondagnacht.