nederland

Rutte hamert op versterking Europese markt

Door ANP - 13 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De Europese binnenmarkt, het vrije verkeer en de vrije handel tussen de EU-lidstaten onderling, moet een extra duw in de rug krijgen. Dat willen premier Mark Rutte en de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker.

De Europese leiders moeten afspreken om over alle plannen en voorstellen die er liggen, uiterlijk eind 2018 overeenstemming te bereiken. Daarnaast zouden de leiders op hun jaarlijkse top in juni steeds de stand van zaken moeten opmaken en toezien op de voortgang. ,,Er staat ons veel te doen in korte tijd. Maar we mogen Europa en de inwoners van Europa niet laten wachten”, schrijven Rutte en Juncker maandag in een gezamenlijk stuk in meerdere Europese kranten, waaronder Het Financieele Dagblad.