nederland

Rutte: Hofland monument van journalistiek

Door ANP - 21 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De overleden journalist Henk Hofland is een monument van de Nederlandse journalistiek. ”Niemand verdiende die titel ‘Nederlandse journalist van de twintigste eeuw’ meer dan hij”, aldus premier Mark Rutte dinsdagmiddag in een eerste reactie op het overlijden.

Volgens Rutte was en is Hofland voor veel journalisten de norm. ”In het Nederlandse perslandschap valt met zijn overlijden een groot gat.”

Rutte las als tiener Hoflands Tegels lichten: ”En ik weet nog hoe dat boek indruk op mij maakte. Het was het werk van een uitstekend observator zonder autoriteitenvrees, meeslepend geschreven en toch geen woord te veel. Tot op het laatst duidde hij de actualiteit als geen ander; wijs en erudiet, maar ook altijd scherp en origineel.”