nederland

Rutte in Brussel: EU niet versnellen

Door ANP - 24 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – Niet verdiepen en niet versnellen. Dat moet volgens premier Mark Rutte de les zijn van de uitkomst van het Britse referendum, waarin de Britten ervoor hebben gekozen uit de EU te stappen. Dit zei Rutte na afloop van een ,,goed” overleg met EU-president Donald Tusk en de voorzitters van de Europese Commissie Jean Claude Juncker en het Europees parlement Martin Schulz in Brussel vrijdag.

,,We moeten nu laten zien waar de EU iets kan toevoegen aan de levens van gewone mensen. Enorm grote processen met aan het einde van de rit een klein boertje, hebben geen relevantie voor de mensen.”

Rutte wil graag dinsdag op de top van EU-leiders in Brussel horen hoe de Britse premier David Cameron de eerstvolgende stap ziet. ,,We moeten met elkaar zoeken naar de beste weg voorwaarts. Dat moet zonder grote ruzies en conflicten, na ruim veertig jaar samen in de EU.”