nederland

Rutte, Koenders en Hennis naar NAVO-top

Door ANP - 20 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte en de ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Jeanine Hennis (Defensie) zijn op 8 en 9 juli bij de NAVO-top. De tweejaarlijkse top is dit keer in de Poolse hoofdstad Warschau.

Tijdens de bijeenkomst liggen onder meer de versterking van de trans-Atlantische band en de toekomst van de NAVO op tafel. Ook wordt gesproken over een gezamenlijk antwoord op dreigingen en ontwikkelingen in bijvoorbeeld Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een van de belangrijke onderwerpen op de agenda is het legeren van NAVO-troepen in landen langs de grens met Rusland, in onder meer de Baltische staten.

Alle regeringsleiders van de 28 lidstaten van het militaire bondgenootschap zijn aanwezig. In de zijlijn hebben leiders van de Europese Unie een ontmoeting met de Amerikaanse president Obama.