nederland

Samsom: referendum geeft te veel onzekerheid

Door ANP - 27 juni 2016

ROTTERDAM (ANP) – PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom ziet niks in een Nexit, een referendum om te bepalen of Nederland uit de Europese Unie moet stappen. ,,We komen net uit de economische crisis, we hebben vijf jaar geworsteld om weer boven te komen. Het zou slecht zijn onszelf weer in onzekerheid te storten met stilvallende investeringen”, zegt de partijleider maandag in het AD. ,,Zo’n vraag kan wel spelen bij verkiezingen, maar niet in een referendum.”

Ook D66-leider Alexander Pechtold heeft maandag laten weten dat zijn partij nooit zal meewerken aan een referendum.

Volgens Samsom is de onvrede over Europa enorm. ,,Maar Nexit is voor heel veel Nederlanders geen optie. Het speculeren erover en het organiseren van een referendum is op zich al heel slecht voor Nederland.” De Tweede Kamer vergadert maandagavond over het vertrek van de Britten uit de unie.