nederland

Schippers steekt miljoenen in sport

Door ANP - 23 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Om meer mensen aan het sporten te krijgen en om de Nederlandse topsportambities waar te maken, investeert minister Edith Schippers (Sport) de komende jaren miljoenen euro’s. Dat schrijft ze donderdag aan de Tweede Kamer.

De belangrijkste extra investeringen zijn 1,5 miljoen euro voor topsportprogramma’s, 2 miljoen voor de toelage van topsporters die niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en 6 miljoen voor maatschappelijke relevant sportonderzoek. Ook werkt Schippers aan een regeling om topsporters te ondersteunen bij een overstap naar een maatschappelijke carrière.

Verder laat de minister programma’s ontwikkelen om vooral meer ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.