nederland

Schrijvers: meer subsidie Letterkundig Museum

Door ANP - 16 juni 2016

EEFDE (ANP) – Adriaan van Dis, Remco Campert, Connie Palmen en andere prominente schrijvers en illustratoren roepen minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) donderdag op meer subsidie te geven aan het Letterkundig Museum. In een brandbrief duiden ze het museum aan als het ,,Rijksmuseum voor Literatuur”.

,,Het Letterkundig Museum is een gerenommeerd instituut, dat uitstekend werk verricht, maar dat sinds de buitensporige bezuiniging die uw ministerie dit museum per 1 januari 2013 heeft opgelegd zijn taak van behoud, beheer en beschikbaarstelling niet langer op verantwoorde wijze kan uitoefenen”, zo valt in de brief te lezen. De ondergetekenden doelen onder meer op onderzoeksprojecten met universiteiten die door tijdgebrek niet van de grond komen. Ook werd 30 procent van het personeel noodgedwongen ontslagen en is er geen hoofd Collecties meer in het museum.