nederland

‘Surinaamse organisaties blijven steunen’

Door ANP - 14 juni 2016

PARAMARIBO (ANP) – Nederland wil Suriname blijven steunen via de zogenoemde Twinningfaciliteit. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft in een gesprek met zijn Surinaamse collega Niermala Badrising laten weten dat hij positief tegenover een verlenging staat.

Hij moet alleen nog de evaluatie afwachten van het fonds dat financiële bijdragen biedt aan samenwerkingsverbanden tussen Surinaamse en Nederlandse maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en cultuur. Het programma, waarvoor tussen 2013 en 2016 6,5 miljoen euro werd uitgetrokken, loopt aan het einde van het jaar af.

Volgens Koenders zijn beide landen onlosmakelijk met elkaar verbonden. ,,Nederland en Suriname hebben vanwege de cultuur, taal en geschiedenis nog altijd sterke banden. Op verschillende manieren zijn ongeveer anderhalf miljoen mensen rechtstreeks met elkaar verwant. Nederland zal zich daarom blijven inspannen voor goede contacten tussen de samenlevingen”, aldus Koenders.