nederland

Terreurverdachten Rotterdam blijven in cel

Door ANP - 23 juni 2016

ROTTERDAM (ANP) – De twee Algerijnse terreurverdachten die in maart met Anis B. in Rotterdam werden opgepakt, blijven nog in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

De drie terreurverdachten werden aangehouden nadat Frankrijk aan Nederland om de arrestatie van B. had gevraagd. In het appartement aan de Rotterdamse Burgemeester Meineszstraat waar hij verbleef vond de politie zo’n 45 kilo munitie, waaronder vooral kogels voor kalasjnikovs.

De aanklager benadrukt dat er ,,tot nu toe” geen enkele aanwijzing is, dat de verdachten een aanslag op Nederlands grondgebied wilden plegen. De Franse autoriteiten beschouwen B. als een kompaan van Reda Kriket, die in maart in een voorstad van Parijs werd opgepakt. Na zijn arrestatie en een huiszoeking in zijn woning meldden de Franse autoriteiten dat hij vergevorderd was met het voorbereiden van een aanslag.