nederland

Twee aanhoudingen voor belagen busjes Almere

Door ANP - 20 juni 2016

ALMERE (ANP) – De politie heeft twee mannen in Almere aangehouden die worden verdacht van het vernielen van servicebusjes van vervoerbedrijf Connexxion. De vervoerder wordt al enige tijd geplaagd door een reeks van vernielingen in die plaats. Met name ruiten van passagiersbussen zijn het doelwit van vandalen.

De mannen van achttien en 24 jaar oud werden vrijdag aangehouden. De eerste vernielde op 24 mei de ruit van een servicebusje. De Almeerder deed dat omdat hij even daarvoor door medewerkers van het vervoerbedrijf met een boete de bus was uitgezet voor zwartrijden. De tweede man, een 24-jarige Almeerder, gooide op 16 mei een steen tegen de zijkant van een soortgelijk busje. Medewerkers van het bedrijf hadden hem kort daarvoor betrapt toen hij bezig was om fietsen op de busbaan te zetten.