nederland

Uden moet op zoek naar nieuwe plek azc

Door ANP - 27 juni 2016

UDEN (ANP) – De gemeente Uden moet op zoek naar een andere locatie voor een vluchtelingenopvang. De eigenaren van een stuk grond waar het azc zou moeten komen, hebben de gemeente laten weten dat ze de percelen toch niet beschikbaar willen stellen.

Het besluit komt als een verrassing, meldt het college van burgemeester en wethouders. ,,Het college vindt het jammer dat het proces in deze fase deze wending heeft genomen en beraadt zich nu over volgende stappen.”

In mei besloot de gemeenteraad van de Brabantse plaats om driehonderd vluchtelingen op te vangen. Een werkgroep ging vervolgens aan de slag om een locatie te vinden voor de opvang. De eigenaren van de grond aan de Corridor werden benaderd en gaven aan open te staan voor de plannen. Ze zien er nu vanaf.

Een informatiebijeenkomst voor omwonenden die voor woensdag stond gepland, gaat niet door.