nederland

Van der Steur: we moeten blijven samenwerken

Door ANP - 24 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – Op het gebied van veiligheid en justitie zal de samenwerking met de Britten gewoon doorgaan ,,vanuit het belang dat we met elkaar delen, namelijk de veiligheid van onze inwoners”, zei minister Ard van der Steur vrijdag. ,,Ik maak me daar geen grote zorgen over.”

Die samenwerking zal wel op een ,,andere voet” verdergaan, voegde hij eraan toe. Daarover wordt de komende tijd gesproken. ,,Iedereen begrijpt dat we moeten blijven samenwerken om de veiligheid van onze inwoners te garanderen. Dat snappen de mensen in het Verenigd Koninkrijk heel goed.”

Voor de grenscontrole heeft het aanstaande vertrek van de Britten uit de EU geen gevolgen. Het maakt geen deel uit van de Schengenzone, waar zonder paspoort kan worden gereisd.

In de EU is de samenwerking op het terrein van veiligheid en justitie de afgelopen jaren versterkt in verband met de terrorismebestrijding en de komst van veel vluchtelingen.