nederland

Veerdienst Texel krijgt schoner schip

Door ANP - 29 juni 2016

TEXEL (ANP) – Het nieuwe vlaggenschip Texelstroom van rederij TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) onderhoudt vanaf eind juli de verbinding tussen het waddeneiland en Den Helder. Het schip werd woensdag gepresenteerd. Met de verwerving van de nieuwe veerboot heeft de rederij gekozen voor het verlagen van energiegebruik en vermindering van CO2-uitstoot.

Het schip is zuiniger en schoner dan zijn voorgangers. De combinatie van twee motoren op aardgas en energie opgewekt door zonnepanelen zorgt voor de hybride voortstuwing. De veerdienst wil met de inzet van de Texelstroom zijn steentje bijdragen aan het behoud van het natuurgebied van de Waddenzee, waaraan in 2009 de status van UNESCO Werelderfgoed werd verleend. De veerboot kan 1750 mensen en 340 personenauto’s vervoeren. Tijdens de overtocht van ongeveer twintig minuten kunnen passagiers gebruik maken van laptoptafels en stroomvoorzieningen.