nederland

Verstekeling-apen naar Stichting AAP

Door ANP - 20 juni 2016

DEN HAAG (ANP) – De vijf Java-apen die in 2014 als verstekeling op een schip naar Nederland kwamen, zijn maandag overgebracht naar Stichting AAP. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken laten weten. De dieren waren een tijd ondergebracht in een apenlaboratorium in Rijswijk.

De Partij voor de Dieren (PvdD) vond het laboratorium onacceptabel als opvangplek en vroeg de apen onder te brengen bij Stichting AAP. De Tweede Kamer steunde dat voorstel in maart.

,,Het apenlaboratorium is echt de allerlaatste plek waar je deze apen naar toe moet willen sturen”, zei PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg. In het laboratorium werden ze overigens niet voor dierproeven gebruikt.

De dieren waren in de Rotterdamse haven op een schip uit Maleisië in beslag genomen.