nederland

100e Vierdaagse gehaald door 42.557 lopers

Door ANP - 25 juli 2016

NIJMEGEN (ANP) – Precies 42.557 wandelaars hebben de honderdste Vierdaagse uitgelopen. Er vielen vrijdag nog 439 lopers uit, wat vrij veel is voor de laatste dag met de feestelijke intocht in Nijmegen tot besluit. Het aantal uitvallers is ongeveer het dubbele van de jaren hiervoor op de laatste loopdag, terwijl de organisatie de finishtijd nog verruimde naar 18.30 uur.

Marsleider Johan Willemstein is, zei hij vrijdag, een ,,bijzonder happy” mens. Het hoge aantal uitvallers in deze Vierdaagse-editie wijt hij deels aan de weersomstandigheden en deels aan het feit dat er 5000 lopers meer dan normaal mee mochten doen, vanwege het jubileum van de wandeltocht. ,,De honderdste heeft vast meer niet zo goed getrainde deelnemers gelokt, terwijl het hier en daar ook erg druk op en langs de route was. Maar gezien de massa mensen had het niet beter kunnen gaan.”