nederland

1500 wasbeurten na smurrie op A28

Door ANP - 08 juli 2016

GRONINGEN (ANP) – Zo’n 1500 automobilisten hebben hun auto een gratis wasbeurt gegeven vanwege de kleverige smurrie die vorige week op de A28 tussen Groningen en Assen lag. De kosten worden vergoed door Rijkswaterstaat en de aannemer die de werkzaamheden aan de snelweg uitvoerde.

Tijdens het werk werd een emulsie aangebracht om het asfalt te verstevigen, maar die hechtte niet, door zware regenval. Het gevolg was dat veel auto’s besmeurd raakten met een mix van zand en teer die moeilijk te verwijderen was.

Rijkswaterstaat bood toen aan dat gedupeerden gratis hun auto mochten laten wassen bij twee wasstraten in Tynaarlo. Dat leidde tot chaotische taferelen en lange files in en rond het Noord-Drentse dorp. De dienst besloot daarop dat iedereen met een besmeurde auto zijn voertuig overal kon laten schoonmaken en de kosten ervan mocht declareren.