nederland

‘2016 kan natste jaar ooit worden’

Door ANP - 01 juli 2016

ZEIST (ANP) – De eerste helft van dit jaar was relatief warm en vooral erg nat. In De Bilt viel 530 millimeter neerslag, normaal is dan zo’n 360 millimeter. Alleen in 1998 waren de eerste zes maanden natter, meldt Weeronline vrijdag. 2016 kan volgens het weerbureau heel goed uitgroeien tot natste jaar ooit gemeten.

Was het in het midden van het land -De Bilt- flink nat, in het zuiden en westen is het tot nu toe extreem nat. ,,Het zuiden heeft zelfs een recordnatte eerste helft gehad. Dat komt vooral door de zware plensbuien die we hebben gehad aan de start van de zomer”, aldus een woordvoerder. In Maastricht viel 549 millimeter, sinds 1906 is er nog nooit zoveel regen gevallen.

Op 20 juni heeft het in Rotterdam 14,5 uur lang geregend.

Door de extreem zachte winter is het jaar tot nu toe ook warm verlopen. De zon scheen iets vaker dan gemiddeld.