nederland

Airbnb geeft geen info overtreders Amsterdam

Door ANP - 15 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Verhuurdienst Airbnb ziet het niet zitten om Amsterdam te vertellen welke verhuurders de regels overtreden. ,,We willen Amsterdam anonieme informatie geven die ze nodig hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen, waarbij we de privacy van verhuurders en gasten beschermen”, schrijft Airbnb op zijn blog.

Amsterdammers mogen hun onderkomen hooguit zestig dagen per jaar verhuren via diensten als Airbnb. Ze mogen maximaal vier gasten tegelijk ontvangen. Maar niet iedereen houdt zich daaraan. Amsterdam en Airbnb praten de komende weken over de aanpak daarvan. ,,Commerciële verhuurders hebben geen plek op Airbnb”, schrijft het bedrijf.

Volgens Airbnb heeft Amsterdam vorig jaar 380 miljoen euro verdiend aan de huurders.