nederland

‘Alcohol onderbelicht aspect bij borstkanker’

Door ANP - 19 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Slechts één op de tien Nederlanders is op de hoogte van de relatie tussen het drinken van alcohol en borstkanker. Dat stelt het Nederlands instituut voor alcoholbeleid (STAP) dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend mensen.

Volgens de organisatie krijgt elk jaar één op de acht vrouwen in ons land borstkanker, ofwel 14.500 in totaal. Naar schatting worden hiervan tussen de 1000 en 3000 gevallen veroorzaakt door alcoholgebruik. ,,Niet alleen het gebruik van enkele glazen alcohol per dag, maar ook matig gebruik van één glas per dag verhoogt dit risico al”, aldus het instituut.

De belangenclub pleit voor een campagne om de risico’s onder de aandacht te brengen, juist omdat de alcoholindustrie zich de afgelopen jaren steeds meer is gaan richten op vrouwen.