nederland

Amsterdamse woning twee nachten beschoten

Door ANP - 30 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een woning aan de Roomtuintjes in Amsterdam-Oost is twee nachten achtereen beschoten. De kogels vlogen door een slaapkamerraam. Niemand raakte gewond.

De woning is gelegen op de derde etage van een appartementencomplex. Een vrouw woont er met twee jonge kinderen. Ze ontdekte vrijdagochtend twee gaatjes in het raam van haar slaapkamer waar ze lag te slapen. Onderzoek door de politie wees uit dat het om kogelgaten ging.

Volgens de zender AT5 was de bewoonster in de nacht van vrijdag op zaterdag uit voorzorg op de bank gaan slapen. De volgende ochtend ontdekte ze in haar slaapkamerraam een nieuw kogelgat. Beide nachten was de vrouw niet wakker geworden van de schoten.

De politie onderzoekt de zaak, maar heeft nog geen idee waarom de woning doelwit is geweest. Ook de vrouw weet niet wie het op haar en haar gezin heeft gemunt. Ze heeft aangifte gedaan.