nederland

ANWB zet fietsende wegenwachten in

Door ANP - 29 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Wie binnenkort met autopech strandt in de binnenstad van Den Haag of Amsterdam kan hulp verwachten van een wegenwacht op de fiets. De fietsende wegenwachter is een proef, zo meldt de ANWB vrijdag. Een fiets is volgens de toeristenbond in veel gevallen sneller ter plekke dan een auto.

Achter de fiets hangt een karretje, waarin de wegenwacht de belangrijkste benodigdheden vervoeren voor pechhulp aan automobilisten. ,,Je zult versteld staan hoeveel spullen er in die karretjes passen”, zegt een woordvoerder van de ANWB. Het is de bedoeling dat de fietsende wegenwachten de meeste pechgevallen direct kunnen helpen. Mocht dat niet lukken, dan roepen ze de hulp in van gemotoriseerde collega’s.

Als de proef een succes wordt, wild de ANWB in meer steden fietsende wegenwachten gaan inzetten. Nederland is na Oostenrijk het tweede land in Europa waar zo’n service bestaat.