nederland

Basejump vanaf mast loopt fataal af

Door ANP - 20 juli 2016

DRIEBERGEN (ANP) – Een 28-jarige vrouw uit Teuge is dinsdagavond om het leven gekomen door een sprong van een hoogspanningsmast in het Gelderse dorp Afferden. Volgens een woordvoerder van de politie sprong de vrouw met een parachute maar ging het valscherm niet open. Ze was op slag dood.

Het slachtoffer deed samen met drie anderen aan basejumpen. Bij deze risicosport springen mensen met een parachute van hoge objecten als flats, kerktorens of masten. Het is een gevaarlijke hobby omdat in tegenstelling tot springen uit een vliegtuig de beoefenaren geen reserveparachute hebben. Vanwege de geringe hoogte is er geen tijd om die te openen. De mast in Afferden is zo’n 60 tot 70 meter hoog.

De Para Ongevallen Commissie van de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart en de politie onderzoeken het ongeluk. Het is overigens verboden om elektriciteitsmasten te beklimmen.