nederland

‘Berging vliegtuig Beetgum deze week klaar’

Door ANP - 06 juli 2016

BEETGUM (ANP) – De berging van de wrakstukken van de Zwitserse straaljager die vorige maand neerstortte bij de Friese plaats Beetgum (in het Fries: Bitgum) is naar verwachting vrijdag afgerond. De berging duurt zo lang omdat het toestel in veel stukken uiteen is gevallen, zei een woordvoerster van defensie woensdag.

Volgens haar was al voorzien dat de operatie lang zou duren en verloopt de berging volgens plan. Woensdag is al een deel van de motor en het staartstuk geborgen. Als alle onderdelen en kleine stukjes zijn verzameld, worden ze naar vliegbasis Woensdrecht gebracht voor onderzoek.

Daarna moet de grond rondom de plek waar het toestel neerstortte, worden schoongemaakt. Dit duurt naar verwachting nog zo’n drie weken.