nederland

Beveiliger stal goederen uit kazerne

Door ANP - 19 juli 2016

DEN BOSCH (ANP) – De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag een 37-jarige man veroordeeld voor de diefstal van goederen uit een militaire kazerne in Oirschot. De man werkte er als beveiliger. Tussen november 2012 en april 2014 stal hij onder meer kistjes met geld, VVV-bonnen, elektrisch gereedschap en apparatuur zoals een spelcomputer, fotocamera en een beamer.

De man is veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist. De rechter hield er echter rekening mee dat de man na zijn aanhouding is ontslagen en mede daardoor in financiële problemen is geraakt. ,,Onder deze omstandigheden is het op dit moment niet meer passend en noodzakelijk de man terug te sturen naar de gevangenis”, aldus het vonnis.