nederland

Brandweer heeft handen vol aan brand Uddel

Door ANP - 27 juli 2016

UDDEL (ANP) – De brandweer heeft nog de hele dag de handen vol aan de grote brand in het tuincentrum Fonteyn Outdoor Living Mall in het Gelderse Uddel (gemeente Apeldoorn). De brand in het bedrijf dat tuinmeubelen, buitenkeukens, tuinhuizen, sauna’s en zwembaden verkoopt, ontstond woensdagochtend. De brandweer rukte met veel materieel uit.

,,De rook neemt wel wat af. Maar we zijn zeker nog de hele dag bezig om de brand te blussen. We gaan nu ook een deel van het complex slopen om beter bij de brandhaarden te kunnen. We hebben wel de kelder kunnen redden, daar stonden heel veel spullen”, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De N302 blijft ook voorlopig dicht, omdat het bluswater via deze weg wordt aangevoerd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.