nederland

Brandweer met brandbrief naar Aboutaleb

Door ANP - 20 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Zo’n 200 tot 250 brandweermannen zijn woensdagochtend begonnen aan een protestmars richting het Rotterdamse stadhuis. Ze willen burgemeester Ahmed Aboutaleb een petitie overhandigen waarin ze hem oproepen ‘achter zijn mensen te staan’.

De boze brandweerlieden vragen Aboutaleb invloed uit te oefenen op zijn collega-burgemeesters in het lopende overleg om daar ‘fatsoenlijke’ afspraken te maken voor een goed prepensioen na jaren van fysiek en mentaal zwaar werk, meldt de vakbond FNV Overheid. De werkgevers willen de pensioenleeftijd verhogen naar 60 jaar. Momenteel ligt deze leeftijd, afhankelijk van het aantal dienstjaren, op 55 tot 59 jaar. Eerder stoppen met werken is geen luxe, maar noodzaak, vindt de bond.

Brandweerlieden uit Den Haag, Amersfoort, Almere en Zuid-Holland Zuid sluiten ook aan. Bij landelijke protestacties zijn inmiddels 21 van de 25 veiligheidsregio’s en de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam aangehaakt.