nederland

Bruinvis zwemt in grachten Den Helder

Door ANP - 29 juli 2016

DEN HELDER (ANP) – Een jonge bruinvis is vrijdag gesignaleerd in de grachten van Den Helder. Stichting SOS Dolfijn vermoedt dat het zoogdier via een sluis de gracht in is gezwommen, zei een woordvoerster na een bericht hierover in het Noordhollands Dagblad.

Meerdere mensen hebben het dier vrijdag gezien. De gesignaleerde bruinvis, een ondersoort van de tandwalvis, heeft een lengte van ongeveer een meter, aldus de woordvoerster. Een volwassen bruinvis kan 1,80 meter lang worden.

De organisatie hoopt dat het dier op eigen kracht weer het zeegat kiest. De stichting heeft enkele doorgangen groter gemaakt, waardoor het makkelijker voor het zoogdier is om de weg naar zee terug te vinden.

Bruinvissen komen veel voor in de Noordzee.