nederland

Celstraffen supporters Den Bosch voor rellen

Door ANP - 29 juli 2016

DEN BOSCH (ANP) – Voor de rechtbank in Den Bosch zijn vrijdagmorgen 28 supporters van FC Den Bosch veroordeeld voor openlijk geweld bij een voetbalwedstrijd van hun club tegen FC Oss. De straffen variëren van 120 dagen celstraf, waarvan 105 dagen voorwaardelijk, tot werkstraffen uiteenlopend van 30 uur tot 180 uur.

De politierechter sprak zes verdachten vrij van hun aandeel in de rellen. Later vrijdag krijgen nog twintig supporters te horen of en hoe ze worden gestraft voor hun betrokkenheid bij de onlusten tijdens de competitiewedstrijd tussen de Brabantse clubs.

Tijdens de wedstrijd op 1 november in Den Bosch waren er gewelddadige confrontaties tussen de supporters van FC Den Bosch en FC Oss. Ook waren er botsingen van de supportersgroepen met de mobiele eenheid (ME).