nederland

Doodrijder peuter Breda voor rechter

Door ANP - 28 juli 2016

BREDA (ANP) – De rechtszaak tegen een achttienjarige man die afgelopen april in Breda een peuter doodreed, begint donderdag. Het gaat om een zogenoemde pro forma zitting, waarin onder meer wordt bekeken of de jongeman vast moet blijven zitten, wat voor onderzoek er nog nodig is en wanneer de inhoudelijke behandeling mogelijk gepland kan worden.

De fatale aanrijding in april zorgde voor een grote schok. Het driejarige jochie werd op Koningsdag ’s middags aangereden. Hij werd een heel stuk meegesleurd door de auto en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De achttienjarige reed door na het ongeluk, maar meldde zich later bij de politie.

De jongeman wordt ook verdacht van drugshandel, dat komt tevens aan de orde in de rechtszaak. Het is overigens niet duidelijk of de twee zaken verband met elkaar houden.