nederland

Drie keer 18 jaar voor liquidatie Huijbergen

Door ANP - 26 juli 2016

BREDA (ANP) – De schutter en twee medeplegers van de moord op Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen zijn elk veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. Een vierde verdachte, de chauffeur die op de uitkijk stond bij de liquidatie, wordt als medeplichtige beschouwd en moet negen jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

Volgens de rechtbank staat vast dat de schutter in februari 2014 samen met de medeplichtige naar het voormalig vakantiepark in Huijbergen reed en daar de koelbloedige liquidatie uitvoerde.

De zaak kwam aan het rollen doordat een van de verdachten een verklaring aflegde bij de Duitse politie. Hierdoor kon het onderzoek van het Openbaar Ministerie worden hervat en zijn de verdachten gearresteerd.