nederland

Drukte voor alarmcentrale ANWB begonnen

Door ANP - 25 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De vakantiedrukte bij de alarmcentrale van de ANWB is nu echt begonnen. Het aantal verzoeken voor autohulp is in vergelijking met vorige week met 48 procent toegenomen. Ook de aanvragen voor persoonlijke hulp stegen van 752 naar 922.

,,We kunnen duidelijk merken dat de vakantie in de regio zuid nu ook is begonnen. We hebben nu de drukste week tot nu toe achter de rug en de komende weken wacht ons een piek in de aanvragen”, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Volgens de toeristenbond komen er steeds meer hulpvragen uit ‘groene landen’ zoals Noorwegen, Zweden en Finland. Uit Frankrijk komen nog altijd de meeste telefoontjes en ook Spanje komen veel aanvragen. ,,We kunnen merken dat deze landen populairder zijn omdat mensen nu landen als Turkije en Griekenland mijden.”