nederland

Eerste Vierdaagseloper alweer binnen

Door ANP - 19 juli 2016

NIJMEGEN (ANP) – De Brit Simon Brownlee is dinsdagmorgen rond tien uur als eerste Vierdaagseloper weer in Nijmegen gearriveerd. Brownlee schept er al jaren een eer in om elke Vierdaagsedag als eerste te finishen. Hij loopt voor de twintigste keer mee en legt elke dag 50 kilometer af.

De 25 ‘erelopers’ die maandag al aan een extra rondje van 50 kilometer waren begonnen, zijn dinsdagmorgen vroeg fit in Nijmegen teruggekeerd, zegt de organisatie. De lopers zijn dinsdagmorgen om 04.00 uur begonnen met hun gewone Vierdaagse.

Dinsdagmiddag gaat een tweede groep wandelaars op pad voor het ererondje vanwege de honderdste Vierdaagse. Deze deelnemers hebben dan al 50 kilometer achter de rug, lopen een extra ronde van 50 kilometer en starten zodra ze weer in Nijmegen zijn met hun gewone tweede Vierdaagsedag.