nederland

Explosief in huis waar man met baby sprong

Door ANP - 22 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – In het Amsterdamse huis waar vrijdagmiddag een man met een baby in zijn armen uit het raam sprong, is een handgranaat aangetroffen. Specialisten zullen het explosief in het huis aan de Eendrachtstraat onschadelijk maken of afvoeren, meldde de politie.

Het drama gebeurde rond 12.30 uur en de man en het kindje overleefden de sprong niet. Wat er zich vooraf precies heeft afgespeeld, is niet bekend. De politie gaat ervan uit dat hij uit zichzelf is gesprongen. Vanaf welke etage is niet duidelijk. Of de man de vader van het kind is, kon een politiezegsman niet bevestigen.

De politie heeft omliggende woningen ontruimd en de omgeving afgezet, toen het vermoeden rees dat er handgranaat in de woning lag. Dat bleek na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zo te zijn. Bewoners zijn opgevangen in de nabijgelegen RAI, aldus de politiewoordvoerder.

Voordat de EOD de woning binnenging, zorgde een arrestatieteam ervoor dat de weg vrij was. Ook de brandweer is stand-by.