nederland

Geen demonstraties rond wedstrijden de Kuip

Door ANP - 13 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil geen demonstraties meer toestaan enkele uren voor, tijdens en na voetbalwedstrijden in de Kuip. Aboutaleb schrijft dit in een brief die woensdag naar de gemeenteraad is gestuurd.

Aboutaleb zei dit na een interne evaluatie van de driehoek (burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie) van de rellen in februari in Rotterdam, waarbij 326 Feyenoordfans zijn opgepakt.

Woensdag verscheen ook het rapport van de Nationale ombudsman en de ombudsman van de gemeente Rotterdam over de massa-arrestatie. De ombudsmannen hebben kritiek op de massale aanhouding van de Feyenoordsupporters en de slechte communicatie van de politie naar de betogers. Aboutaleb zei woensdag dit rapport van de ombudsmannen te gaan bestuderen. Hij wil nog geen inhoudelijke reactie geven op de kritiek.