nederland

Gelijk al grote drukte voor Marten en Oopjen

Door ANP - 02 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – In het Rijksmuseum in Amsterdam is zaterdagochtend bij opening direct al veel publiek naar binnen gegaan in verband met de tentoonstelling van de huwelijksportretten Marten en Oopjen van kunstschilder Rembrandt. Mensen mogen zaterdag van 09.00 uur tot 21.00 uur gratis naar binnen.

,,Het is heel druk”, zei een woordvoerster van het museum. Voordat minister Jet Bussemaker (Cultuur) de deuren opende, stond er al een dikke rij voor de deur. Binnen een kwartier waren een kleine 2000 mensen binnen.

De veelbesproken schilderijen, die een prominente plek naast de Nachtwacht hebben gekregen, hangen de komende drie maanden in het Rijks. Daarna ondergaan ze een restauratie, waarop ze vervolgens afwisselend te zien zijn in het Louvre in Parijs en in Amsterdam.